Archív – 2023

Budapest University of Technology and Economics (BME) and Scientific Society for Mechanical Engineering in Hungary (GTE) are organizing the 38th International Colloquium on Advanced Manufacturing and Repair Technologies in Vehicle Industry – 2023 in Visegrad, Hungary.

2023-ban immár 3. alkalommal hirdeti meg a GTE a Chemplex Kft. társszervezésében a Magyar Ipari Célgép Nagydíj versenyt azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a célgépek szerepére a termelési folyamatok bármely területén.

A gépészeti termékfejlesztés eszköztárával foglalkozik a stratégiai döntéstől a gyártásig, beleértve az új technikai megoldásokat, pl. a mesterséges intelligencia, az additív gyártás hasznosítását. A módszertani kérdések mellett az előadások többsége megvalósított projekteket mutat be.

The Scientific Society for Mechanical Engineering in Hungary (GTE) is organizing the 39th Danubia-Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics.

Az autóbuszoknak és trolibuszoknak a közösségi közlekedés szervezésében elfoglalt fontos szerepén túl a fejlesztéssel, az üzemeltetési és a karbantartási tapasztalatokkal foglalkozik, beleértve az új technológiák – elektromos hajtás, a vezetőt támogató rendszerek – bevezetését.

A szervezők célja egy olyan fórum biztosítása a mérnök társadalom számára, ahol kötetlen formában találkozhatnak az érdeklődők a különleges mérnöki megoldások alkotóival, újszerű eljárások, megoldások megvalósítóival és bevezetőivel.

Témája a tudomány legújabb eredményeinek hasznosítása a nyomástartó rendszerek gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén. Az iparpolitikai tájékoztatás és az aktuális kérdések mellett kiemelt téma az alapkutatási eredmények minél gyorsabb hasznosítása a gyakorlatban.

A Budapesti és Pest vármegyei Mérnöki Kamara, a Komárom Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület meghívja Önt az id. Rubik Ernő Emléknapra.