43. Balatoni ankét

2023-11-16 —

 2023-11-18

A GTE Százhalombattai Területi Szervezete és a Magyar Hegesztési Egyesület, mint társszervező 2023-ban is megrendezi, hagyományos formában, az őszi Balatoni (korábbi nevén Csopaki) Ankétját.

Az Ankétról

A GTE Százhalombattai Területi Szervezete és a Magyar Hegesztési Egyesület mint társszervező 2023-ban is megrendezi, hagyományos formában, az őszi Balatoni (korábbi nevén Csopaki) Ankétját.

A tudományok legújabb eredményeinek hasznosítási lehetősége a nyomástartó rendszerek gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén
címmel

Az idei ankéton megpróbáljuk összefoglalni, hogy hol tart ma a világ a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásában és milyen lehetőségeink vannak ennek felhasználására a nyomástartó rendszerek üzemeltetése, gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén. Mivel eddig csak szűk területeken alkalmazták a mesterséges intelligenciát a napi gyakorlatban, ezért idén azt tűztük ki célul, hogy közösen feltérképezzük azokat a területeket, ahol ezt az egészen új, eddig nem alkalmazott technikát bevezethetjük. Ezért idén még inkább szeretnénk kihasználni az ankét nyújtotta lehetőségeket, és az igények és a tudományos eredmények közelítésével felgyorsítanánk a mesterséges intelligencia használatának lehetőségét. Természetesen 2023-ban is foglalkozunk a jogi szabályozás és a szabványosítás kérdéseivel, melyek nélkül nem lehet meghozni műszaki döntéseket, továbbá a meghibásodások tapasztalatainak megosztásával segítünk elkerülni a hasonló esetek megismétlődését más területeken.
Az ankétot a Magyar Mérnöki Kamara éves továbbképzésként elfogadta.Az ankétot, az alábbi témakörökben, egymást követő szekcióüléseken kívánjuk lebonyolítani.

A témakörök:

  1. Iparpolitikánk aktuális kérdései: a jogi szabályozás hogyan segíti a műszaki fejlődést és a képzést?
  2. A mesterséges intelligencia kutatásának legújabb hazai és nemzetközi eredményei
  3. A közelmúltban történt nyomástartórendszer-meghibásodások és -javítások tanulságos esetei
  4. Mire használhatjuk a lézeres technikát a nyomástartó rendszerek minden napjaiban?
  5. Mesterkurzus a szennyezett felületek tisztításáról a felület-előkészítésről bevonatok készítése előtt
  6. Fórum: Szakemberek kérdeznek az egyes szakterületek szakértőitől a felsőoktatási szakképzés témakörében

Az ankéton immár hatodik alkalommal kerül sor a „Nyomástartó Rendszerek Biztonságáért Díj” átadására, melyet a Gépipari Tudományos Egyesület és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum alapított 2016-ban az ankét rendszeres résztvevőinek javaslatára.

Az első négy szekcióban 20-25 perces előadásokat tervezünk, melyre a felkért előadók mellett várjuk a kollégák jelentkezését is a mellékelt jelentkezési lapon. A fórum során lehetőség adódik a hallgatóságot érintő bármely szakkérdés megvitatására.

HELYSZÍN

Hotel Magistern
8600 Siófok, Beszédes József sétány 72. (Aranypart)

PROGRAM

Hamarosan

2023. november 16. csütörtök:

1. szekció: Iparpolitika és kapcsolatai
Levezető elnök: Ilinyi János (GTE, MAHEG)
2. szekció: Jogi szabályozás
Levezető elnök: Németh János (MOL Nyrt.)
2021. november 19. péntek (délelőtt)
3. szekció: Nyomástartó rendszerek meghibásodásának és javításának tanulságos esetei
Levezető elnök: Kurucz Botond (MOL Nyrt.)
4. szekció: Tervezés, technológia-fejlesztés, tudományos gondolkodás
Levezető elnök: Wiegand Krisztina osztályvezető (ÉMI-TÜV SÜD Kft.)
2021. november 19. péntek (délután)
5. szekció: Anyagvizsgálati módszerek használhatósága, megbízhatósága (elmélet és gyakorlat)
6. szekció: Kompozitok alkalmazási lehetőségei nyomástartó rendszerekben
Levezető elnök: Dobránszky János (ELKH BME)
2021. november 20. szombat (délelőtt)
7. szekció: Ipartörténet, kerekasztal beszélgetés
Levezető elnök: Dr. Tóth László tudományos tanácsadó (Bay Zoltán Nonprofit Kft.)

Mindenkinek hasznos tanácskozást és kellemes időtöltést kívánunk!
Szervező Bizottság

Megjegyzés: Az előadóknak a megadott időn belül 20 perc áll a rendelkezésükre előadásuk megtartására. A maradék időben lehetőséget adunk hozzászólásokra, vitára. A levezető elnökök az összefüggő témakörű előadásokra közös vitalehetőséget biztosíthatnak.

A Mérnöki Kamara az ankétot az éves kötelező továbbképzésnek elfogadta, a tervezők és a szakértők részére. Ezért kérjük a résztvevőket, hogy a kamarai azonosítóikat és a tervezői-, szakértői jogosultságuk jelzetét feltétlenül adják meg a jelentkezési lapjukon, hogy a kötelező továbbképzés igazolását tudjuk intézni.

Részvételi díj

Részvételi díj szállással:
A részvételi díj tartalmazza az előadások látogatását, az ankét előadásainak anyagát elektronikus formában (pendrive-on), a kiállítás megtekintését, 2 éjszakai szállást, 3 munkaebédet, 2 vacsorát, frissítőt az előadások szünetében, és a szervezés költségeit. A szállásköltség tartalmazza a reggelit, és a wellness egyes szolgáltatásait.
Szállás nélkül:
Magában foglalja – a vacsorák, szállás és wellness kivételével – a fenti szolgáltatásokat.
Kiállítói díj:
Kedvezmények:

A részvételi díj befizetése a GTE központja által kibocsátott díjbekérő átutalással történő kiegyenlítésével, vagy a regisztráció során készpénzes befizetéssel történhet.
Az ankét szervezéssel (jelentkezés, szállás, számlázás) kapcsolatos kérdéseivel Székely Orsolya GTE szervezőhöz fordulhat, tel.: +36-20-491-9111, e-mail: orsolya.szekely@gteportal.eu.
Az ankét lebonyolításával kapcsolatos szakmai kérdésekben Kurucz Botond (MOL Nyrt. Százhalombatta) ad felvilágosítást, tel.: +36-20-981-1481, e-mail: BKurucz@mol.hu.

Kérjük, hogy a jelentkezési szándékát időben (akár előzetes bejelentkezéssel is) jelezze, mert ezzel nagymértékben megkönnyíti a szervezési munkát.

Jelentkezési határidő előadásra: 2023. augusztus 31.
Jelentkezési határidő résztvevőnek: 2023. október 13.

REGISZTRÁCIÓ

OFFLINE REGISZTRÁCIÓ

Jelentkezési cím:
Székely Orsolya
tel.: +36-1-201-7380, +36-20-491-9111
e-mail: orsolya.szekely@gteportal.eu, posta: GTE, 1371 Budapest, Pf. 433

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

ADATOK

ELÉRHETŐSÉG

RÉSZVÉTEL RÉSZLETEI