Archív – 2022

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2022 verseny díjátadó záróeseménye.

2021-ben a GTE a Chemplex Kft. társszervezésében meghirdette az 1. Magyar Ipari Célgép Nagydíj versenyt azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a célgépek szerepére a termelési folyamatok bármely területén. A felhívásra 74 pályamű érkezett, közülük a 11 fős szakmai zsűri választotta ki a legjobb célgépeket 5 különböző kategóriában. A nagy sikerre való tekintettel 2022-ben is meghirdettük a versenyt, melyre már most is sok pályázói ígéret érkezett.
További részletek a www.gepedvanhozza.hu weboldalon olvasható.

to be held between 5 and 8 September, 2022 in Budapest, Hungary, hosted by the Section of Rolling Stock at the Hungarian Scientific Society of Mechanical Engineers (SSME), at the Danubius Hotel Hungaria, Budapest.

A gépészeti termékfejlesztés eszköztárával foglalkozik a stratégiai döntéstől a gyártásig, beleértve az új technikai megoldásokat, pl. a mesterséges intelligencia, az additív gyártás hasznosítását. A módszertani kérdések mellett az előadások többsége megvalósított projekteket mutat be.

Az autóbuszoknak és trolibuszoknak a közösségi közlekedés szervezésében elfoglalt fontos szerepén túl a fejlesztéssel, az üzemeltetési és a karbantartási tapasztalatokkal foglalkozik, beleértve az új technológiák – elektromos hajtás, a vezetőt támogató rendszerek – bevezetését.

Témája a tudomány legújabb eredményeinek hasznosítása a nyomástartó rendszerek gyártása, javítása, karbantartása, vizsgálata területén. Az iparpolitikai tájékoztatás és az aktuális kérdések mellett kiemelt téma az alapkutatási eredmények minél gyorsabb hasznosítása a gyakorlatban.

The Scientific Society for Mechanical Engineering in Hungary (GTE) is organizing the Manufacturing Conference for the 25th time, at the end of this year in Szombathely.