44. Balatoni Ankét

2024-11-14 —

 2024-11-16

A GTE Százhalombattai Területi Szervezete és a Magyar Hegesztési Egyesület, mint társszervező 2024-ben is megrendezi, hagyományos formában, az őszi Balatoni (korábbi nevén Csopaki) Ankétját.

Az Ankétról

A GTE Százhalombattai Területi Szervezete és a Magyar Hegesztési Egyesület mint társszervező 2024-ben is megrendezi, hagyományos formában, az őszi Balatoni (korábbi nevén Csopaki) Ankétját

Nyomástartó rendszereket üzemeltető létesítmények élettartam hosszabbítása címmel

Az idei ankéton szintén egy aktuális témával szeretnénk foglalkozni a nyomástartó rendszerek élettartamának meghosszabbításával. Az élettartamra méretezett lejárt üzemidejű, vagy jelentősen elhasználódott berendezések kiváltása igen költséges beruházást jelent. De vajon mennyire használódtak el ezek a berendezések valójában és a mai korszerűbb ismereteink alapján mennyi tartalék maradt még bennük? Mennyit fejlődött a tudásunk ezen a téren és milyen új eszközök segítenek nekünk a maradék élettartam meghatározásában. Ezt szeretnénk körbe járni valós példák bemutatásával és hasznos ismereteket nyújtani mindazoknak, akik hasonló problémák előtt állnak. Természetesen idén is foglalkozunk a jogi szabályozás és a szabványosítás kérdéseivel, melyek nélkül nem lehet meghozni műszaki döntéseket és a meghibásodások tapasztalatainak megosztásával segítünk elkerülni a hasonló esetek megismétlődését más területeken.
Az ankét továbbképzésként való elfogadtatása a Magyar Mérnöki Kamaránál folyamatban van.
Az ankétot, az alábbi témakörökben, egymást követő szekcióüléseken kívánjuk lebonyolítani.

A témakörök:

  1. Iparpolitikánk aktuális kérdései, szabványosítás, jogi szabályozás, szakképzés
  2. A termelő létesítmények élettartamát befolyásoló tényezők (kopás, fáradás, kúszás stb.)
  3. A közelmúltban történt nyomástartó rendszer meghibásodások és javítások tanulságos esetei az élettartam meghosszabbítása tükrében
  4. A korszerű anyagvizsgálat hogyan segíti az élettartam meghosszabbítást?
  5. Mesterkurzus az üzemelési ciklusidők meghatározásának módszereiről
  6. Fórum: A vegyipari mérnökképzés és a hazai vegyi- és energia ipart megalapozó tervező intézetek jövője. Szakemberek kérdeznek az egyes szakterületek szakértőitől

Az ankéton immár hetedik alkalommal kerül sor a „Nyomástartó Rendszerek Biztonságáért Díj” átadására, melyet a Gépipari Tudományos Egyesület és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum alapított 2016-ban az ankét rendszeres résztvevőinek javaslatára.

Az első négy szekcióban 20-25 perces előadásokat tervezünk, melyre a felkért előadók mellett várjuk a kollégák jelentkezését is a mellékelt jelentkezési lapon. A fórum során lehetőség adódik a hallgatóságot érintő bármely szakkérdés megvitatására.

HELYSZÍN

Hotel Magistern
8600 Siófok, Beszédes József sétány 72. (Aranypart)

PROGRAM

Hamarosan

2023. november 16. csütörtök:

1. szekció: Iparpolitika és kapcsolatai
Levezető elnök: Ilinyi János (GTE, MAHEG)
2. szekció: Jogi szabályozás
Levezető elnök: Németh János (MOL Nyrt.)
2021. november 19. péntek (délelőtt)
3. szekció: Nyomástartó rendszerek meghibásodásának és javításának tanulságos esetei
Levezető elnök: Kurucz Botond (MOL Nyrt.)
4. szekció: Tervezés, technológia-fejlesztés, tudományos gondolkodás
Levezető elnök: Wiegand Krisztina osztályvezető (ÉMI-TÜV SÜD Kft.)
2021. november 19. péntek (délután)
5. szekció: Anyagvizsgálati módszerek használhatósága, megbízhatósága (elmélet és gyakorlat)
6. szekció: Kompozitok alkalmazási lehetőségei nyomástartó rendszerekben
Levezető elnök: Dobránszky János (ELKH BME)
2021. november 20. szombat (délelőtt)
7. szekció: Ipartörténet, kerekasztal beszélgetés
Levezető elnök: Dr. Tóth László tudományos tanácsadó (Bay Zoltán Nonprofit Kft.)

Mindenkinek hasznos tanácskozást és kellemes időtöltést kívánunk!
Szervező Bizottság

Megjegyzés: Az előadóknak a megadott időn belül 20 perc áll a rendelkezésükre előadásuk megtartására. A maradék időben lehetőséget adunk hozzászólásokra, vitára. A levezető elnökök az összefüggő témakörű előadásokra közös vitalehetőséget biztosíthatnak.

A Mérnöki Kamara az ankétot az éves kötelező továbbképzésnek elfogadta, a tervezők és a szakértők részére. Ezért kérjük a résztvevőket, hogy a kamarai azonosítóikat és a tervezői-, szakértői jogosultságuk jelzetét feltétlenül adják meg a jelentkezési lapjukon, hogy a kötelező továbbképzés igazolását tudjuk intézni.

Részvételi díj

Részvételi díj szállással:

A részvételi díj tartalmazza az előadások látogatását, az ankét előadásainak anyagát elektronikus formában (pendrive-on), a kiállítás megtekintését, 2 éjszakai szállást, 3 munkaebédet, 2 vacsorát, frissítőt az előadások szünetében, és a szervezés költségeit. A szállásköltség tartalmazza a reggelit, és a wellness egyes szolgáltatásait.

Szállás nélkül:

Magában foglalja – a vacsorák, szállás és wellness kivételével – a fenti szolgáltatásokat.
Kiállítói díj:
Kedvezmények:

A részvételi díj befizetése a GTE által kibocsátott díjbekérő átutalással történő kiegyenlítésével, vagy a regisztráció során készpénzes befizetéssel történhet.
Az ankét szervezéssel (jelentkezés, szállás, számlázás) kapcsolatos kérdéseivel Szántó Orsolya GTE szervezőhöz fordulhat, tel.: +36-20-491-9111, e-mail: orsolya.szanto@gteportal.eu.
Az ankét lebonyolításával kapcsolatos szakmai kérdésekben Kurucz Botond (MOL Nyrt. Százhalombatta) ad felvilágosítást, tel.: +36-20-981-1481, e-mail: BKurucz@mol.hu.

Kérjük, hogy a jelentkezési szándékát időben (akár előzetes bejelentkezéssel is) jelezze, mert ezzel nagymértékben megkönnyíti a szervezési munkát.

Jelentkezési határidő előadásra: 2024. augusztus 30.
Jelentkezési határidő résztvevőnek: 2024. október 14.

REGISZTRÁCIÓ

OFFLINE REGISZTRÁCIÓ

Jelentkezési cím:
Szántó Orsolya
tel.: +36-20-491-9111
e-mail: orsolya.szanto@gteportal.eu, posta: GTE, 1371 Budapest, Pf. 433

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

ADATOK

ELÉRHETŐSÉG

RÉSZVÉTEL RÉSZLETEI